Papričice

Moja porodica i ja ne možemo zamislti zimnicu bez ljutih papričica (feferona), i zato ih stavljam u tegle, razne, neke manje, a neke više ljute…

SASTOJCI:

  • po želji ljute papričice
  • 5 l hladne vode
  • 1 šoljica esencije
  • 1 šoljica šećera
  • 1 + 1/2 šoljica soli
  • 1 konzervans
  • vinobran

PRIPREMA:

  • Papričice oprati i osušiti
  • Složiti papričice u tegle, pa ih dobro stisnuti (najbolje je plastičnim pritiskačem). Prilikom ređanja papričice možete posipati: sitno seckanim peršunom, slačicom i biberom u zrnu.
  • Pomešati: vodu, esenciju, šećer, so, konzervans i vinobran. Dobijenom tečnošću prelijte paprike.
  • Dobro zatvorite tegle.
  • Ostaviti tegle na hladnom mestu, najmanje 1 nedelju.

TAGS: